Wanneer je voor je juiste formaat beanbag gekozen hebt sta je voor nog een keuze. Stof of skai.

Beiden hebben zowel voor- als nadelen. In dit blog leg ik je uit wat deze zijn.

Stoffen versie

De stoffen versie is een budget versie. Hij is goedkoper dan de skai versie en daarom interessant wanneer je budget iets lager is. Het voordeel bij de stoffen beanbag is dan ook vooral de prijs. Hij is gemaakt van stevig materiaal en sluit met een rits.
Een groot nadeel is dat je hem niet kunt schoonmaken. Dus een plasje of ander ongelukje is niet fijn. Ik adviseer dan ook altijd om iets van een kraammatje erop te gebruiken om hem te beschermen.

Skai versie

Deze beanbag is gemaakt van een mooie kwaliteit skai. Het is stevig en super goed schoon te houden. Even een doekje erover en je kunt weer verder. Een nadeel is dat het een stukje duurder is dan de stoffen beanbag. Mooie skai is nu eenmaal een stuk duurder dan stof. Ook deze beanbag sluit met een rits en heeft een handvat om hem iets handelbaarder te maken.

De combinatie

Naast dat je de beanbags los kunt bestellen kun je ook kiezen voor een combinatie van de 2. Zie het als een bankkussen. Deze heeft ook een binnenkussen waarin de vulling zit. Het beschermt tegen het 'lekken' van de vulling en geeft de beanbag meer stevigheid.
Je besteld hem door bij de skai versie aan te geven of je met of zonder binnenzak wil. In dit geval is de binnenzak hetzelfde als onze stoffen versie.

Bescherming tijdens transport.

Wanneer je veel op pad gaat met je beanbag is het handig om deze bijvoorbeeld in een dekbedhoes te stoppen. Dit beschermd het materiaal en houdt alles schoon.

Let op!

Wanneer je bijvoorbeeld eerst voor een stoffen versie kiest kun je later niet beslissen er toch ook een skai versie omheen te willen. Het kan maar dan moet je eerst alle vulling er weer uit halen. DIt is niet echt een pretje omdat je een grote kans op een sneeuwlandschap loopt...