Ok, je hebt je beanbag maar hoe vul je dat ding nu zonder een mega sneeuwstorm te veroorzaken. Het is even een dingetje en de vulling wil niet altijd meewerken. Door schade en schande heb ik een super simpele en handige manier gevonden om hem snel te vullen, zonder sneeuwstorm ;)

De vulling

Ik raad aan de beanbag te vullen met EPS parels. Deze parels zijn mooie volle ronde parels die niet inzakken. Een goedkopere versie zijn tempex parels. Dit is vaak een afval product wat hoekige kanten heeft. Dit materiaal zakt in en zorgt ervoor dat je moet bijvullen. Het is vaak meer gruis. Dat is de reden dat ik altijd EPS aanraad. Je hoeft maar 1x en het is veel mooier materiaal.
Qua hoeveelheid heb je voor een 80 cm 220 liter en voor een 110 cm 330 liter nodig. De parels zijn op enorm veel plekken te krijgen. Het is een isolatiemateriaal wat ook o.a. Voor woningen gebruikt wordt.

Tips en trics om snel en handig te vullen.

Ok. It's a two mans job. Dus roep even de hulp in van iemand want hier heb je even 2 man voor nodig.
Wanneer je met de dubbele versie werkt (dus stoffen binnenzak en skai buitenzak) stop je eerst de stoffen zak in de skai zak en lijnt de ritsen uit. De ritsen hebben precies dezelfde maat. Je kunt evt. even een paar knijpers gebruiken om de ritsen op hun plek te houden.

De zakken met vulling zijn groot en onhandig want hebben een grote opening. Wat goed werkt is of het gebruik van een ruim stuk buis maar ook een lege frisdrankfles. Snij hier de onderkant uit en een stuk hals om de trechter iets groter te maken. De opening van de fles is anders iets te klein.

Daarna tape je de opengesneden onderkant van de fles in de opening van de zak. De opening sla je er een paar x omheen en maak je vast met tape. Zo verklein je de opening van die grote zak en heb een een kleine trechter gemaakt.

Een persoon houdt nu de beanbags vast en zorgt ervoor dat de fles in de opening steekt en erin blijft zitten en de ander gaat gieten. Vandaar even met 2 personen.

Zo kun je vrij secuur de grote zak legen in de beanbag. Ritsen dicht en hoppa! Klaar voor gebruik!